IRIS Markaryd mb photo

Behöver du någon att prata med?

På IRIS samtalsmottagning finns vuxna att prata med. Vuxna som stöttar och lyssnar och som har lång erfarenhet av att möta ungdomar i olika livssituationer. För dig som är ung är alla samtal gratis. 

Har du det tufft hemma eller har du svårt att sova? Känner du dig ensam? Har du kanske svårt att se vad det verkliga problemet är eller känns det omöjligt att prata med dina föräldrar? På IRIS hjälper vi dig att få verktyg till att hantera dina känslor eller  hitta lösningar i just din situation.

IRIS är en samtalsmottagning som ligger i centrala Markaryd. Här jobbar utbildade personer med lång erfarenhet av att möta barn och unga som mår dåligt. Vi bedriver inte någon behandling eller någon särskild terapi. Vi kan inte trolla bort ångest eller få dig att somna på kvällen. Men vi kan stötta dig och hjälpa dig i att förhoppningsvis börja må lite bättre och du kommer kanske upptäcka hur fint det kan vara att prata med en trygg vuxen som har en del erfarenhet från det där som kallas Livet.

Du kan höra av dig till IRIS om du behöver hjälp med:

* Relationer

* Mobbning, ensamhet

* Ångest och oro

* Dåligt mående

* Psykisk och/ eller fysisk ohälsa

* Ätstörningar

* Problem i familjen. Bråk, skilsmässa mm

Eller något annat i livet som känns tufft…

Jag heter Marie och jobbar på IRIS. För att kontakta oss kan du mejla, sms:a eller ringa och tala in ett meddelande på vår telefonsvarare. Det går även bra att skriva till oss på instagram. Gör det som passar dig bäst! När du kontaktat oss hör jag av mig till dig inom några dagar för att boka in ett samtal hos någon av våra medarbetare. Alla vi som arbetar på IRIS har tystnadsplikt så vi pratar inte med varandra om dig eller om det du berättar i samtalsrummet. Allt stannar där, mellan dig och samtalsstödjaren.

Våra kontaktuppgifter hittar du under fliken KONTAKT högst upp på sidan.

FÖR DIG SOM ÄR UPP TILL 23 ÅR ÄR ALLA SAMTAL GRATIS

IRIS Markaryd mb photo
IRIS Markaryd mb photo

TYSTNADSPLIKT

Vi på IRIS vill att du känner dig trygg hos oss och att du känner att du kan berätta vad du vill för den du pratar med.

Vi har tystnadsplikt och det betyder att vi inte pratar med varandra om det som du berättar här. Vi pratar inte heller med dina föräldrar om du inte ber oss om det.

Har du frågor eller funderingar så kan du alltid ringa och prata med oss.

Välkommen att höra av dig!

 

Behöver du prata med någon omedelbart? Här kommer några tips på ställen som du kan höra av dig till:

BRIS 116 111

MIND 90 101

Linna-mottagningen (för dig som är utsatt för hedersrelaterat förtryck) 020- 40 70 40

 

 

 

 

IRIS Markaryd mb photo
IRIS Markaryd mb photo
IRIS Markaryd mb photo