Vill du bli volontär hos oss? 

Att vara volontär på IRIS är att vara med och göra en liten men viktig insats för ett barn eller en ungdom. Här får du möjlighet att bli en trygg vuxen och stötta upp kring läxor, läsning eller livet. 

Är du intresserad av att veta mer, eller vill du anmäla dig som volontär på IRIS? Skriv i så fall ett mejl till kontakt@iris-markaryd.se och berätta lite om dig själv. Skriv varför du vill bli volontär, vad du har för erfarenheter av att möta barn och unga och om det finns något specifikt område där du har kunskap eller kan stötta upp lite extra.

Varmt välkommen att höra av dig!

IRIS Markaryd mb photo
Ronny IRIS Markaryd mb photo

Läsprojekt enligt BravKod 

Mitt namn är Ronny Karlsson. Jag har arbetat som lärare i över 40 år, men är numera pensionär. De senaste 15 åren har jag varit speciallärare och har i flera år arbetat med lästräning som inriktat sig på den viktiga avkodningen. Arbetet har gett häpnadsväckande resultat.

Träningsmetoden som jag använder går under namnet Bravkod, som är en förkortning för Bra Avkodning. De senaste 15 åren har jag också utbildat ca 6000 pedagoger runt om i Sverige, men även i Finland, i hur man använder BravKodmetoden på ett så effektivt sätt som möjligt.

Mitt arbete som volontär på IRIS ska ses som ett litet komplement till skolans arbete. De barn som jag kommer träna med är de som inte har specialundervisning i skolan men fortfarande har bekymmer med att få till flytet i sin läsning.

Vill du anmäla ditt barn till BravKod eller  har du frågor eller funderingar, kontakta IRIS på 070-605 80 60 eller mejla på kontakt@iris-markaryd.se

iris markaryd
IRIS Markaryd mb photo
IRIS Markaryd mb photo