IRIS Markaryd mb photo

IRIS

På IRIS arbetar personer med psykosocial utbildning och lång  erfarenhet av socialt arbete.  IRIS har startat utifrån det behov av fler platser i vårt samhälle där barn, unga och familjer kan få hjälp. Vi tror att vi måste komma från olika håll, med olika kompetenser, för att möta upp den ökade psykiska ohälsan som vi ser hos våra barn och unga. Vi tror att ett aktivt samarbete ihop med föräldrar är en viktig nyckel för att hjälpa barn och unga till ett bättre mående.

Vi är en neutral plats och strävar efter det personliga mötet i samtalsrummet men erbjuder även samtal via telefon eller dator för den som önskar det.

IRIS samtalsmottagning ligger på Kungsgatan 30 i Markaryd i nyrenoverade, hemtrevliga lokaler.

MEDARBETARE

IRIS Markaryd mb photo

Namn: Linda Holmgren
Ålder: 46 år
Hemmahörande i: Halmstad
Utbildning: Certifierad livscoach, Första hjälpen till psykisk ohälsa- ungdom.
Specialområde: Psykisk ohälsa, suicid.  Medmänskliga samtal.
Kontakt: kontakt@iris-markaryd.se

Skriv Linda i meddelandefältet om du vill komma i kontakt med mig.

Som volontärsamordnare på MIND i Halmstad så har jag lång erfarenhet och kunskap av medmänskliga och svåra samtal med människor i alla åldrar, genom alla de som vänder sig till vår organisation.

På IRIS vill jag vara en trygg vuxen för främst barn och ungdomar. En vuxen som lyssnar och som finns som stöd när något känns jobbigt och svårt i livet. Självklart är även föräldrar välkomna vid behov. 

IRIS Markaryd mb photo

Namn: Gunilla Ludvigsson
Ålder: 43 år
Hemmahörande i: Örkelljunga
Utbildning: Sjuksköterska/ barnmorska. Hälsocoach och EFT-terapeut (emotional focused therapy)
Specialområde: Tonåringar och deras psykiska och fysiska hälsa. Sexualitet och parrelationer.
Kontakt: kontakt@iris-markaryd.se

Skriv Gunilla i meddelandefältet om du vill komma i kontakt med mig.

Varje människa har sin unika livsresa och det är en fantastisk förmån att få finnas med som ”medvandrare” på den resan. Att få stötta, uppmuntra och ibland ge vägledning och råd. Min stora passion är att se människor, och inte minst unga människor, växa, utvecklas och bli en trygg människa som inser både sitt värde och sin potential. Det är vad jag vill bidra med på IRIS.

Jag har lång erfarenhet av att jobba med människor i samtal och som skolsköterska inom gymnasieskolan. Jag älskar att motionera, helst springa eller cykla, och vill gärna inspirera till motion och rörelse för den som är i behov av det. Fysisk aktivitet är en viktig komponent för ett bättre välmående. Välkommen att kontakta IRIS om du vill träffa mig.

IRIS Markaryd mb photo

Namn: Hanna Bertolani
Ålder: 42 år
Hemmahörande i: Markaryd
Utbildning: Leg. psykolog
Specialområde: Föräldrastöd. Ångest, oro och stress hos barn och unga. Neuropsykiatriska diagnoser, adhd/ autism.
Kontakt: kontakt@iris-markaryd.se

Skriv Hanna i meddelandefältet om du vill komma i kontakt med mig.

Jag har sedan min psykologiexamen för 15 år sedan arbetat med barn, unga och föräldrar. Både med de allra minsta på barnhälsovården, men även inom skolhälsovården och med neuropsykiatriska utredningar på barn och unga med frågeställning autism och adhd. Jag har en samtalsmottagning i Malmö där jag främst arbetar med kriser, ångest och stress hos barn och vuxna.

På IRIS vill jag gärna träffa dig som är orolig för ditt barn eller som behöver stöd i ditt föräldraskap. Jag träffar både dig och ditt barn men kan även träffa lite äldre barn utan sin förälder. Välkomna att kontakta IRIS för att komma i kontakt med mig.

IRIS Markaryd mb photo

Namn: Ann-Louise Håkansson
Ålder: 57 år
Hemmahörande i: Örkelljunga
Utbildning: Socionom, Steg 1, EFT- grundkurs
Specialområde: Familjerelationer
Kontakt: kontakt@iris-markaryd.se

Skriv Ann-Louise i meddelandefältet om du vill komma i kontakt med mig.

Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av människors mående och relationers betydelse. Jag har lång erfarenhet av att möta barn, unga och familjer och har sett hur stöd till föräldar ofta gör dem tryggare och leder till att barnen börjar må bättre.

Jag träffar gärna dig som är förälder och känner oro för ditt barn eller som behöver stöd i ditt föräldrarskap. Jag träffar gärna dig som är tonåring och behöver en vuxen att prata med.  Välkommen att kontakta IRIS för att komma i kontakt med mig.

IRIS Markaryd mb photo

Namn: Natalie Takvam
Ålder: 46 år
Hemmahörande i: Markaryd
Utbildning: Fil kand i socialt arbete
Specialområde: Barn och ungas psykiska välmående, social hållbarhet
Kontakt: hej@iris-markaryd.se 

Grundare av IRIS och verksamhetsansvarig. 

Kontakta gärna mig om du är intresserad av att veta mer om IRIS arbete, gå in som sponsor, bli volontär eller om du  vill jobba hos oss. 

IRIS Markaryd mb photo

Namn: Marie Wombell
Ålder: 41 år
Hemmahörande i: Markaryd
Utbildning: Socionom
Specialområde: Administration och att möta människor
Kontakt: kontakt@iris-markaryd.se 

På IRIS kommer jag främst arbeta administrativt, som bokningsansvarig och volontärssamordnare. Vid första kontakten med IRIS, kommer du möta mig, genom någon av våra olika kanaler.

Mitt mål är att kunna lotsa dig vidare till den som bäst kan hjälpa dig till ett bättre mående.

Formell information om IRIS

IRIS är en religiöst och politiskt obunden organisation som startade i Markaryd under våren 2021. Organisationen drivs som ett socialt företag vars styrelse består av sex ledamöter som alla har stark koppling till Markaryd. 

Bolagsformen för IRIS är en näringsdrivande ideell förening där styrelsen utgör medlemmarna.

Martin Jacobsson, ordförande
Ylva Zimmerbäck, sekreterare
Jenny Lif, ekonomiansvarig
Saskia Heider, ledamot
Andreas Takvam, ledamot
Natalie Takvam, ledamot

Har du frågor och funderingar om styrelsens arbete, om finansiering eller sponsring, kontakta oss på;

hej@iris-markaryd.se

mb photo IRIS Styrelse maj-2023
IRIS Markaryd

Vill du arbeta hos oss?

Att arbeta på IRIS innebär att arbeta i en liten, expansiv och alternativ miljö där barnets bästa står i fokus.  På IRIS arbetar alla med samtalsstöd oavsett vilken bakgrund eller utbildning du har. För att få arbeta på IRIS krävs att du har en utbildning inom det psykosociala området samt har erfarenhet av socialt arbete. Vi ser gärna att vi som arbetar på IRIS har olika kompetenser och erfarenheter för att på så sätt kunna möta en så stor bredd av problematik/ utmaningar som möjligt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom skolan, socialtjänsten eller psykiatrin för att ha med dig aktuell kunskap om hur barn och ungas situation ser ut just nu. Vi söker enbart personer som kan vara på IRIS utöver sitt ordinarie arbete.Just nu arbetar man hos oss 1-2 dagar per månad och får uppdrag som ligger i linje med det som man har kunskap om. Lön sätts individuellt utifrån utbildning och erfarenhet och vi följer kollektivavtalens normer för lönenivåer.

Just nu är vi fulltaliga i vårt team men du är välkommen att skicka in en intresseanmälan. Är du intresserad av att veta mer, eller skulle du vilja arbeta hos oss i framtiden? Skicka i så fall ett mejl till hej@iris-markaryd.se och berätta lite om dig själv, så hör vi av oss inom kort.